Schadeauto online verkopen

Een schadeauto verkopen gaat meestal wat minder gemakkelijk dan het verkopen van een auto zonder schade. Hij brengt vanzelfsprekend minder op, en je wilt er toch wel een redelijk bedrag aan overhouden, als je hem verkoopt. Zeker bij een lichte schade.

Nu kan het bij een lichte schade ook nog wel meevallen. Een vuistregel is dat je, per schade, 150 euro van de waarde aftrekt. Er zijn kopers die dat juist wel prettig vinden, juist
bij een lichte schade. Per slot van rekening krijgen ze dan korting voor iets wat ze helemaal niet zo erg vinden.

Maar je kunt de auto ook online verkopen aan een bedrijf dat gespecialiseerd is in het inkopen van schadeauto’s. Men taxeert dan de waarde van de auto door gebruik te maken van de gegevens die bij de RDW bekend zijn. Schademeldingen worden namelijk ook geregistreerd onder het kenteken van je auto, net als alle andere belangrijke gegevens.

Men weet dan ook vrij snel, wat men wil bieden voor je schadeauto. Het kan wel zijn, dat er nog iemand langskomt om de auto persoonlijk op waarde te schatten, maar je hebt dan in ieder geval vast een indicatie van wat hij nog waard is.

Als je tevreden bent met het geboden bedrag kun je hem meteen verkopen. Het bedrijf regelt dan de rest. Het geld wordt overgemaakt of je ontvangt het bedrag contant, als je dat prefereert. En het vrijwaringsbewijs wordt je overhandigd op het moment dat de auto opgehaald wordt. Een auto online verkopen kan dus vrij eenvoudig zijn.